Вече ви представихме  в празничния месец по HBO Max, както

...
Вече ви представихме  в празничния месец по HBO Max, както
Коментари Харесай

Пир за любителите на документални филми през декември!

Вече ви представихме  в празничния месец по HBO Max, както и . 

Документалистиката обаче предлага същински гуляй за феновете на жанра - с „ Брансън ”, отдаден на милиардера бизнесмен Ричард Брансън, както и поредицата на Итън Хоук „ Последните кино звезди ”, проследяваща любовната история на актьорите Джоан Удуърд и Пол Нюман.

При документалните филми се отличават още  „ Пелоси идва с гръм и тропот ” за отдръпналия се водач на Демократичната партия - Нанси Пелоси и „ Игра на секрети ” - документален филм за уеб страницата Football Leaks, който разкри сенчести покупко-продажби и систематични противозаконни дейности във футболната промишленост през 2015 година, довело до следствия на суперзвезди, огромни клубове и президента на ФИФА.

Другото спортно писмено заглавие е поредицата в четири елементи за Шакил О‘Нийл – Шак, която последява живота на един от най-емблематичните герои на баскетбола.  И на край – на 10 декември ще бъде наличен епизодът, сниман в България на реалити поредицата „ Кухня без боклуци ”, в който началник Филип Захариев среща водещия Диего с устойчивата локална кухня и с някои от родните обичаи.                                                                      

                                                                   

ШАК

HBO Max: 01 декември

2022 | документален | Съединени американски щати | 16+

С присъединяване на: Шакил О'Нийл

Режисьор: Робърт Александър

Документална поредност от четири елементи за един от най-емблематичните герои на баскетбола, по-големият от живота, Шакил О'Нийл.

След подписването на рекорден контракт с Лос Анджелис Лейкърс, геният на Шак не е задоволителен, с цел да възвърне на тима предходната му популярност. Но през 1999 година идването на треньорa Фил Джаксън издига тима и неговия звезден център до нови висоти. Продължаващото владичество на Шак и Лейкърс води до три поредни трофеи в НБА, само че скоро по-късно се стига до пагубна смяна. Отново първенец в Маями, възрастта и травмите в последна сметка принуждават Шак да обмисли идната фаза от живота си.

БРАНСЪН I

HBO Max: 02 декември

2022 | документален | Съединени американски щати | 12+

С присъединяване на: Ричард Брансън

Режисьор: Крис Смит

16 дни преди Ричард Брансън да извърши планувания евентуално исторически полет като първия пасажер, достигнал космоса със личния си галактически транспортен съд през юли 2021 година, милиардерът-предприемач сяда за диалог с режисьора Крис Смит.



ПОСЛЕДНИТЕ ФИЛМОВИ ЗВЕЗДИ I

HBO Max: 08 декември

2022 | документален | Съединени американски щати | 12+

В функциите: Джордж Клуни, Зоуи Казан, Лора Лини

Режисьор: Итън Хоук

Сериалът е отдаден на енигматичните персони, невероятния гений и любовната история на актьорите Джоан Удуърд и Пол Нюман.

ПЕЛОСИ ИДВА С ГРЪМ И ТРЯСЪК

HBO Max: 14 декември

2022 | документален | Съединени американски щати | 13+

В функциите: Нанси Пелоси

Режисьор: Александра Пелоси

Известният документалист Александра Пелоси предлага откровена хроника зад кулисите на живота на нейната майка и ръководител на Камарата на представителите на Съединените щати, Нанси Пелоси. Филмът минава през стадиите в нейната кариера, водещи до встъпването в служба на президента Джоузеф Байдън през януари 2021 година



ИГРА НА ТАЙНИ

HBO Max: 15 декември

2022 | документален | Съединени американски щати | 13+

Режисьор: Нилс Борхерт Холм

Млад мъж разобличава световната футболна промишленост, с цел да разкрие най-подмолните й герои. Така се трансформира в цел на могъщи основни настоящи лица и техните поддръжници олигарси.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР